Blog

Pantofii Oxford vs Derby – Care este diferența?

Ne întrebăm în mod regulat ce diferență este între un pantof tip Oxford și un pantof tip Derby. Iată o scurtă explicație pentru a sublinia caracteristicile cheie ale ambelor modele.

Pantofii tip Oxford

Un Oxford este un stil de pantof cu siret, caracterizat prin faptul ca are carambii inchisi/cusuti. Acest tip de pantofi au aparut pentru prima data in Scotia si Irlanda, unde mai sunt cunoscuti sub numele de Balmorals. in Franta, pantofii Oxford sunt cunoscuti sub numele de Richelieu. Ei au devenit populari in secolul al XIX-lea.

Pantofi tip Derby

Un Derby este un stil de pantof cu siret, caracterizat prin faptul ca are carambii deschisi/necusuti. in America si Anglia denumirea mai comuna a acestor pantofi este de Bluchers, dupa maresalul prusac care impreuna cu Wellington l-a infrant pe Napoleon la Waterloo.  Pantofii Derby/Bluchers se gasesc in aceleasi variante ca si Oxford: simpli, captoe , punched captoe, etc.  Spre deosebire de Oxford, acesti pantofi nu sunt la fel de eleganti, se pot purta de cine nu este obligat de conjuctura sa poarte Oxford. De asemenea sunt si mai comozi de incaltat si descaltat, avand carambii deschisi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X