Blog

TRUCURI PENTRU A VĂ CURĂȚA, LUSTRUI ȘI PROTEJA PANTOFII DIN PIELE

Curățarea pantofilor din piele poate fi o sarcină obositoare atunci când nu ești familiarizat cu tehnica adecvată. Există produse comerciale special concepute pentru curățarea pantofilor din piele. Cu toate acestea, este bine să știi cum se curăță pantofii de piele fără a cheltui prea mulți bani, astfel încât aceștia să fie mereu impecabili și strălucitori. 

Cea mai bună modalitate de a menține pantofii din piele în stare perfectă este să-i îngrijești ușor după fiecare utilizare. Deși uneori îi ignorăm, suprafețele pantofilor noștri acumulează urme de murdărie care pot accelera deteriorarea materialului.

Înainte de a începe procesul, asigurați-vă că așezați foi de ziar sau un prosop pe suprafața pe care lucrați pentru o curtățare ușoară pentru a evita posibilele deteriorări.

Așadar, cele mai simple modalități de a curăța pantofii din piele sunt:

  • Îndepărtarea șireturilor de pe pantofi

Îndepărtarea șireturilor împiedică obținerea de apă, dar uneori ar putea avea nevoie și ele de o spălare. Dacă sunt murdare asigurați-vă că le introduceți în mașina de spălat sau le puteți înlocui cu o altă pereche.

  • Curăță pantofii de piele cu o perie sau cârpă

Murdăria poate slăbi fibrele încălțămintei din piele, ceea ce provoacă fisuri  ( nereparabile ), așa că asigurați-vă că folosiți o perie de încălțăminte de curățare pentru a îndepărta murdăria, nămolul sau sarea de pe suprafețele de piele ale pantofului. Folosește o perie moale și mișc-o în mai multe direcții, aplicând o presiune ușoară pentru a îndepărta praful și mizeria. Apoi, șterge pantofii cu o cârpă moale.

  • Folosiți săpun pentru a îndepărta petele dure

Înmuiați o cârpă sau o perie de pantofi moale în apă, amestecați-o  cu un pic de săpun și șterge-ți suprafețele exterioare ale pantofului. Aveți grijă să nu udați pielea prea mult. Este mai bine să repetați procesul cu mai puțină apă și săpun în loc să utilizați prea mult simultan.

  • Aplică apă cu puțin oțet

Soluția formată din apă și oțet poate ajuta la eliminarea petelor de pe pantofii de piele care fac ca suprafața acestui tip de încălțăminte să pară ternă și învechită. Cu toate acestea, este important să o aplici în mod uniform, nu numai pe zonele murdare, deoarece ar putea apărea pete. După ce aplici soluția de apă și oțet alb pe încălțămintea din piele, șterge-o cu o cârpă curată și moale iar apoi pune pantofii la soare până când se usucă.

  • Folosește ulei de măsline

Uleiul de măsline este deosebit de util atunci când pantofii din piele au un aspect tern și învechit. Aplicarea uleiului de măsline pe pantofii din piele îi poate face mai netezi și mai strălucitori. Prin urmare, dacă pantofii tăi au dobândit un aspect plictisitor și învechit, încearcă chiar acum acest truc. Este ideal pentru înlocuirea cerii și a altor tipuri de produse speciale pentru îngrijirea încălțămintei, care sunt, de obicei, plictisitoare.

Pune câteva picături de ulei de măsline pe pantofii din piele  și freacă-i ușor cu o cârpă foarte curată și moale.

  • Folosește pudra de talc pentru petele de grăsime

Petele de grăsime sunt de obicei foarte vizibile pe suprafețele din piele. Din fericire, pot fi îndepărtate ușor cu ajutorul pudrei de talc. Acest ingredient absoarbe grăsimile și le împiedică să deterioreze permanent materialul.

Pentru început, șterge pata de grăsime cu o cârpă de bumbac uscată și curată până când umezeala dispare. Ai grijă când cureți grăsimea deoarece, dacă freci prea mult pata, poți întinde grăsimea.

Apoi, aplică pudra de talc pe zona vizată și las-o să acționeze peste noapte. În dimineața următoare, scutură bine pantofii și îndepărtează resturile de pudră de talc cu o perie moale.

Notează-ți aceste trucuri simple ce fac ca pantofii de piele să arate ca noi. După cum ai putut observa, aceste sfaturi și trucuri sunt foarte ușoare și nu necesită mulți bani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X